Ukrainas okupēto teritoriju un karadarbību kartes

2014. gada sākumā Krievija uzsāka karu pret Ukrainu, kura rezultātā februāra un marta mēnešos pilnībā tika okupēti 26 081 km2 jeb 4,3% Ukrainas teritorijas – Krimas Autonomā Republika.
Par Krimas okupāciju NeoGeo.lv jau rakstīja savā rakstā Krimas okupācija.

2014. gada martā un aprīlī ar vērienīgu Krievijas atbalstu un izmantojot vietējos krievu separātistus sākās Ukrainas austrumu teritoriju okupācija. Lai arī ir mēģinājumi destabilizēt situāciju daudzos Ukrainas austrumu apgabalos un pilsētās, taču galvenie panākumi separātistiem un Krievijas armijai ir tikai divos Ukrainas apgabalos – Doņeckas un Luganskas apgabalos.

Uzziņai:



Doņeckas apgabala platība – 26 517 km2 jeb 4,4% Ukrainas teritorijas.
Iedzīvotāju skaits Doņeckas apgabalā (2014) – 4,3 miljoni jeb 9,6% no Ukrainas iedzīvotāju kopskaita.

Luganskas apgabala platība – 26 684 km2 jeb 4,4% Ukrainas teritorijas.
Iedzīvotāju skaits Luganskas apgabalā (2014) – 2,2 miljoni jeb 4,9% no Ukrainas iedzīvotāju kopskaita.

Ukrainas administratīvā karte. Avots: http://dmz.nau.edu.ua<

Daļā Doņeckas un Luganskas apgabalu tiek padzītas un iznīcinātas likumīgās Ukrainas varas iestādes, separātisti ar Krievijas palīdzību bruņojas un sagrābj apgabalu politisko un ekonomisko vidi.

Separātisti, Krievijas algotņi un Krievijas armija ieņem Ukrainas teritoriju.
Foto: www.flickr.com/photos/valya_v/14858792689/sizes/z/

Aprīlī prokrieviskie separātisti pasludina par Doņeckas Tautas Republikas un Luganskas Tautas Republikas izveidi. Nemākulīgi maskējot savu aktīvo līdzdalību, Krievija veic Ukrainas teritoriju okupāciju.

Krievijas armija aktīvi iesaistās Ukrainas okupācijā.
Foto: www.flickr.com/photos/kreker/14160558114/sizes/z/

Ukrainas tauta un armija varonīgi pretojas jaunu teritoriju sagrābšanai un pakāpeniski mēģina atkarot jau sagrābtās savas zemes.

2015. gada janvāra beigās bez okupētās Krimas, Krievija ir sagrābusi arī aptuveni 35% Luganskas apgabala (aptuveni 9 000 km2) un 40% Doņeckas apgabala (10 000 km2).
Kopā ar Krimu un okupētajām teritorijām Doņeckas un Luganskas apgabalos, Krievija 2015. gada janvāra beigās ir okupējusi aptuveni 45 000 km2 jeb 7% Ukrainas teritorijas, kurā atrodas aptuveni 5 miljoni iedzīvotāju jeb 11% no Ukrainas iedzīvotāju kopskaita.

Foto: https://www.flickr.com/photos/kreker/13848360434/sizes/z/
Okupētās teritorijas nosaukšot par Jaunkrieviju.
Foto: https://www.flickr.com/photos/kreker/14420020966/sizes/l

Par situāciju Ukrainas okupētajās teritorijās un karadarbību tajās plašu informāciju var iegūt Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas un analītiskā centra mājas lapā.

Karte par situāciju (2015. gada 1. februāris) okupētajos Ukrainas austrumu apgabalos


Ukrainas nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas un analītiskais centrs ik dienu sniedz plašu informāciju par kaujām, abu pušu zaudējumiem un visiem svarīgākajiem notikumiem okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās. Šeit katru dienu tiek publicēta karte par notikušo.

Ukraina un tās tauta ar ieročiem rokās cīnās par savu valsti. Un viņi uzvarēs!

Foto: https://www.flickr.com/photos/76271766@N06/15235902009/sizes/z/
Foto: https://www.flickr.com/photos/121003806@N08/14046347046/sizes/l

Mēs ar Tevi UKRAINA!

Ziņas izveidotas 434

9 komentāri par “Ukrainas okupēto teritoriju un karadarbību kartes

  1. Slava Ukrainai! Varoņiem slava! Turu īkšķus par ukraiņiem, lai viņiem izdodas atbrīvot savu zemi no tiem teroristiem.

  2. Atbilde Tālivaldim.
    Viss, kas ir publicēts NeoGeo.lv rakstos ir arī mūsu viedoklis. Ar propogandu nenodarbojamies. Ko domājam, to arī sakām.

  3. Njā, tā jeņķu nauda te visur caurvijas. Tā var būt arī vienkārša neizglītotība. Visticamāk, tomēr, tas ir tūdaliņ-naids pret Krieviju kombinēts ar neizglītotību (drīzāk nevēlēšanos tapt izglītotam). ”Teroristi, separātisti, Krievijas agresija, okupācija, ukraiņi cīnās par savu valsti” ir viņu saukļi. Pierādījumi – tas viņiem neinteresē. Tas, kas viņiem paprasa pierādīt, izskaidrot viņu domu gājienu vai parādīt loģisku notikumu sekvenci, tas uzreiz ir ”Kremļa trollis, vatņiks”, uz to tiek grieztas acis īstā sofistu stilā.
    P.S. Tā tauta, kas nīst citu, ir lemta bojāejai, ja nemainās. Īpaši nelielās tautas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Ierakstiet savu meklējamo atslēgvārdu vai frāzi un nospiediet taustiņu Enter, lai meklētu. Nospiediet taustiņu Esc, lai meklēšanu atceltu.

Atpakaļ uz augšu